HITT stelt overname Norcontrol uit

HITT heeft de onderhandelingen over de overname van zijn Noorse branchegenoot Norcontrol voorlopig op een laag pitje gezet. In een diepgravend onderzoek in de boeken haalde HITT een aantal zaken boven water die de softwarefabrikant uit Apeldoorn eerst opgehelderd wil zien. De gesprekken die de twee partijen na ondertekening van de intentieverklaring in juli aangingen, verlopen `stroperig', zo typeert financieel directeur Van Asperen van HITT gisteren de sfeer. De bal ligt nu bij Kongsberg Gruppen, het Noorse defensieconcern en moederbedrijf van Norcontrol. Van Asperen onderstreept nog steeds interesse te hebben in Norcontrol, dat de afgelopen vijftien jaar wereldwijd meer dan honderd systemen voor scheepvaartbegeleiding geleverd. Wanneer HITT een definitief besluit neemt over een hervatting dan wel een beëindiging van de onderhandelingen, durft Van Asperen niet te zeggen. (ANP)