Forse groei economie Zuid-Korea

De economie van Zuid-Korea zal dit jaar naar verwachting groeien met 9 procent. Dat heeft het Koreaanse Ontwikkelingsinstituut, de voornaamste denktank van de overheid, gisteren gezegd. Eerder had het instituut een groei van het bruto binnenlands producent (bbp) voorspeld van 7,5 procent. Het Aziatische land, dat de afgelopen jaren in een diepe recessie was beland, maakt daarmee de sterkste economische groei door in jaren. Vorig jaar kromp het bbp - de som van alle goederen en diensten – nog met 5,8 procent. In 2000 stabiliseert het groeiniveau zich naar verwachting omstreeks de 5,8 procent. Maar het herstel zal alleen voortduren als de overheid volhardt in zijn pogingen de noodlijdende industriële en financiële sectoren te herstructuren, aldus het instituut. (AP)