Top-GAK

Ik moest even lachen als een boer met kiespijn bij het vernemen van de salarisexplosie bij het GAK. Werknemers 7 procent erbij, de top en commissarissen nog iets meer – the sky is the limit.

Tweemaal per jaar moet ik voor het personeel roze en witte formulieren invullen met allerlei gegevens, waarvan plusminus 100 procent bij het GAK bekend is, want het personeel krijgt via het GAK-scherm te zien wat voor gegevens bij het GAK bekend zijn. Vergeet ik – door achteloosheid/irritatie een kolommetje in te vullen, komt er een herhaling van zetten. Ja, ja, voor zulke salarissen zou ik bijna willen ruilen van functie. In een tijd van automatisering zou je mogen verwachten dat een en ander op een adequatere wijze te regelen valt. Wellicht dat de GAK-top een bonus kan geven aan degene die het door mij verfoeide systeem kan vereenvoudigen.

    • G. Bremer