Thrillerauteur Dick Francis blijkt vrouw

De uiterst succesvolle thrillers van de Britse auteur Dick Francis (78) zijn in werkelijkheid geschreven door de 75-jarige echtgenote van de auteur, Mary Francis. Dat staat in de niet-geautoriseerde biografie Dick Francis: A Racing Life die volgende week verschijnt, en geschreven is door een vriend van het echtpaar, Graham Lord. Lord beschrijft dat hij in 1980 Mary Francis belde en rechtstreeks aan haar vroeg of zij de auteur was van de 40 thrillers, die vaak spelen in de wereld van de paardenraces. Ze antwoordde dat haar man wel zou willen dat zij als schrijfster vermeld zou worden, maar `dat het beter was dat haar man als auteur op de boeken stond, omdat het harde, masculiene boeken zijn, en ze geloofwaardigheid zouden verliezen' als er een vrouw als auteur op het omslag stond.

Het echtpaar heeft weigert commentaar te geven op het boek. In het Britse blad Racing Post van dinsdag staat een vraaggesprek met het echtpaar, dat op de Kaaimaneilanden woont. daarin zegt Mary Francis: ,,We hebben altijd volgehouden dat we de boeken samen schreven.''