Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder andere aandacht voor epilepsie-chirurgie waarmee een aantal patiënten geholpen kan worden. TV2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Een reportage over de BBC-serie Walking with dinosaurs waarop bijna de helft van de Britse kijkers wekelijks afstemt. Het leven van dinosauriërs wordt levensecht in beeld gebracht met behulp van special effects. Ned.1, 20.30-21.05u.

Nova. Onder meer een reportage over het discriminerend gehalte van de Ajax-supporters. Ned.3, 23.36-0.11u.

DOCUMENTAIRES

Tiger of the Snow. Een Russisch-Amerikaans team van onderzoekers gaat op zoek naar de Siberische tijger die met uitsterven wordt bedreigd. NGC, 19.00-19.30u.

Histories: Kongolese vertelligen. Tweede aflevering over de voormalige Belgische kolonie Kongo. Voor sommige oud-kolonialen is Patrice Lumumba nog altijd de zwarte demon, die het Belgische beschavingswerk te gronde heeft gericht. Canvas, 20.55-21.45u.

Real stories: Cyber warriors – Digital battlefield. Het oorlogsbedrijf van de toekomst berust meer op een overmacht aan technologie dan op een overmacht aan troepen. Discovery, 21.00-22.00u.

Metterdaad: een jaar na Mitch. Portret van de hulpverlening in Honduras en Nicaragua, een jaar na de verwoestende kracht van de orkaan Mitch waarbij tienduizenden mensen omkwamen en een enorme schade aan infrastructuur, woningen en gebouwen werd aangericht. TV2, 21.40-22.03u.

Zuflucht Wildnis. Ze behoren tot de beste jagers van de savanne maar worden met uitsterven bedreigd: Afrikaanse wilde honden. ARD, 21.45-22.30u.

Lost on Everest – The search for Mallory and Irvine. Over de fatale poging van George Mallory en Andrew Irvine in 1924 om de Everest te beklimmen. De vondst van Mallory's lijk eerder dit jaar heeft nieuw licht geworpen op hun laatste uren. BBC2, 22.00-22.50u.

RTL-dossier: De waarheid over impotentie. Zie TV-Vooraf. RTL4, 22.00-23.00u.

Oog in oog. Reportages over de 21-jarige Peetjie Engels die lijdt aan het Down syndroom. Dankzij de leermethodes van een Israelische psycholoog zijn haar verstandelijke vermogens spectaculair vooruit gegaan en heeft ze de middelbare school afgemaakt. Verder het grote aantal HIV-geïnfecteerden in Sint Petersburg waar heroïne op elke straathoek te koop is. Net5, 22.25-23.15u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Gesprek met wellicht de meest rechtse tv-evangelist van Amerika, Jerry Falwell. Hij wil Amerika redden, is tegen liberale politici, abortus en homoseksuelen. BBC World, 20.30-21.00u.

Man/vrouw. Over kinderen die lijden aan de hersenafwijking ADHD waardoor ze hyperactief zijn en niet van ophouden weten. TV2, 21.03-21.40u.

Rondom tien. Discussie met bijstandmoeders, carrièrevrouwen, werkende moeders en nieuwe vaders over de strijd tussen werk en zorg. Ned.1, 21.56-22.41u.

Barend & Van Dorp. Onder meer een gesprek met publicist Willem Oltmans. RTL4, 23.00-23.45u.

AMUSEMENT

Geert Hoste redt het land. De Belgische cabaretier Geert Hoste brengt een aantal zwakke punten van België terug tot ware proporties en begint zijn 6-delige serie met de ontsnappingsroute van Dutroux. Canvas, 21.45-22.15u.

SPORT

Voetbal. Live-verslagen van de wedstrijden in de UEFA Cup-toernooi van Roda JC tegen Wolfsburg en van 22.25u. de tweede helft van Hapoel Haifa tegen Ajax. Ned.3, 20.25-23.25u.

MUZIEK

2 meter sessies. Eerste deel van een tweeluik over het afgelopen Crossing Border-festival in Den Haag met optredens van o.a. Spearhead, Nova Star en Valerie Etienne. RTL5, 22.20-22.50u.

Muziekspecial: Candy Dulfer. Portret van saxofoniste Candy Dulfer. Veronica, 23.30-24.00u.

Scorpions – A German Rock Legend. Portret van de Duitse rockformatie de Scorpions. ARD, 0.15-1.00u.

FILM

Losing Iasaiah (Stephen Gyllenhaal, 1995, VS). Zie Film-Vooraf. Net5, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Much Ado about Nothing (Kenneth Branagh, 1993, Engeland). Branagh reduceerde Shakespeare's bittere komedie over de zwakte, de leugenachtigheid en het opportunisme van verliefde mensen tot dartele uiterlijkheden en concentreerde zich op het plezier van zijn acteurs: Keanu Reeves, Denzel Washington, Emma Thompson. ZDF, 24.00-1.45u., nagesynchroniseerd.

Stanno tutti bene (Giuseppe Tornatore, 1989, Fr./It.). Verrassende film van regisseur van Nuovo Cinema Paradiso laat Marcello Mastroianni magistrale hoofdrol spelen van beminnelijke grijsaard die zijn vijf, verspreid over Italië wonende kinderen bezoekt. Zijn waarnemingen blijken niet te kloppen met de werkelijkheid. ARD, 1.35-3.35u., nagesynchroniseerd.

Le jardinier d'Argenteuil (Jean-Pierre Le Chanois, 1966, Fr./W-Duistland). Komedie, ook bekend als La tulipe. Tuinman Jean Gabin klust wat bij als valsemunter tot hij op aanraden van zijn peetzoon een greep naar het grote geld doet. Morgen, ARD, 14.30-16.00u., nagesynchroniseerd.

Hochzeit auf Immenhof (Volker von Collande, 1956, West-Duitsland). In tweede aflevering in reeks van drie succesrijke Heimatfilms draait het om een `pony-hotel'. Morgen, ZDF, 14.30-16.00u.

A Talent for Loving (Richard Quine, 1969, VS). Melodrama over gefortuneerde Mexicaanse familie op wie een vloek rust. Morgen, SBS6, 14.35-16.25u.