Nederlanders en Duitsers in vastgoed

Nederlandse en Duitse beleggers willen de komende drie jaar 20 tot 30 miljard gulden beleggen in Nederlands onroerend goed. Dat blijkt uit onderzoeken van de Universiteit van Amsterdam en de Ebs Immobilienakademie in Berlijn, in opdracht van de makelaarsorganisatie Troostwijk. Volgens de Nederlandse onderzoekers gaat driekwart van de institutionele beleggers en vastgoedfondsen er vanuit dat de huurprijzen van kantoren verder zullen stijgen. Van de beleggers wil 88,5 procent niet investeren in woningen op Vinex-lokaties. De Nederlandsers hebben de komende drie jaar bijna 19,7 miljard gulden beschikbaar voor nieuwe objecten.

Nederland is blijft populair bij Duitse investeerders. Vooral fiscale aspecten en het gunstige economische klimaat spelen een rol. De Duitsers steken volgens de Immobilienakademie de komende drie jaar tussen de 5 en 8,6 miljard mark in vastgoed in ons land. (ANP)