Mulders schildert voor een betere wereld

Er is veel waar de Tilburgse schilder Marc Mulders (1958) tegen is. Hij is tegen de `decadentie, hedonisme en perversiteiten' van het hedendaagse leven, zoals hij onlangs zei in een interview in Het Parool. Daarom is hij ook tegen heel veel hedendaagse kunst. Hij is in het algemeen tegen het morele verval en tegen de ontkerkelijking van onze maatschappij. Ook is hij tegen abstracte, autonome kunst, omdat die op zichzelf betrokken is en niet tot de mensen spreekt.

Omdat verslaving uit schuld- en schaamtegevoel wordt ontkend, kan het heel lang duren, voordat de omgeving weet wat er aan de hand is. Sanderson: ,,Het middel is heel geniepig en neemt langzaam de controle over. Dan komt er een moment waarop de werkgever een grens stelt, het lichaam het laat afweten of relaties stuk lopen.

Marc Mulders: Schilderijen en werken op papier 1987-1999. In De Pont, Stichting voor hedendaagse kunst, Wilhelminapark 1, Tilburg. T/m 9 januari 2000. Di t/m zo 11-17 uur. Catalogus, 64 blz., tekst van Willem Jan Otten, ƒ35,-.

    • Janneke Wesseling