Mondriaan Stichting sponsort tv-programma

De Mondriaan Stichting zal vanaf 2000 het televisieprogramma Kunstblik van de AVRO sponsoren met een ton per jaar. De organisatie heeft dit vandaag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een publiek cultuurfonds een televisieprogramma financieel steunt.

Kunstblik is met 450.000 kijkers een van de best bekeken kunstprogramma's op de Nederlandse televisie. Het wordt gepresenteerd door Angela Groothuizen en is gewijd aan hedendaagse kunst en kunstenaars. Een aantal kunstwerken wordt nader toegelicht door Liesbeth Brandt Corstius, directeur van het Arnhems Gemeentemuseum. Onder de bezoekers van een opnamedag worden middels een quiz kunstwerken verloot, die met steun van de Mondriaan Stichting worden aangekocht. De AVRO zendt vanaf 5 september 2000 veertien afleveringen van Kunstblik uit.