Heldenrol Kahn tegen Valencia

Valencia en Bayern München hebben na een 1-1 gelijkspel in hun onderlinge duel de koppositie in poule F verspeeld aan Glasgow Rangers. Doelman Kahn van Bayern was onpasseerbaar voor de Spaanse aanvallers. Met nog twee wedstrijden te gaan leiden de Rangers met zeven punten. Valencia en Bayern volgen op een punt. PSV kan zich met één punt uit vier duels richten op de nationale competitie.

In Valencia kwam de thuisclub na elf minuten verdiend op voorsprong. De Roemeen Ilie kopte de bal `tegendraads' in het Duitse doel. Bayern stond zes minuten later alweer op gelijke hoogte. De Spaanse doelman Palop vergreep zich aan de Braziliaanse spits Elber van Bayern. De Duitse aanvoerder Effenberg scoorde uit de toegekende strafschop.

In groep H won Hertha BSC met 1-0 van AC Milan. In het gure olympisch stadion van Berlijn werd de Italiaanse topclub bijna letterlijk van het veld geblazen. Hertha kwam een paar minuten voor rust op voorsprong door een doelpunt van Wosz. In de tweede helft hield de club van de Nederlandse verdediger Van Burik (zijn landgenoten Roy en Maas mochten niet meespelen) eenvoudig stand. Milan heeft de laatste 45 jaar geen Europa-Cupwedstrijd kunnen winnen op Duitse bodem.

Chelsea passeerde Milan op de ranglijst na een ruime zege bij Galatasaray. De Noor Flo maakte de eerste twee treffers in Istanbul. Zola, Wise en Ambrosetti brachten de eindstand op 5-0. Chelsea staat nu tweede in groep H, met een punt achterstand op Hertha en twee punten voorsprong op Milan. De club van de Nederlandse doelman De Goey speelt volgende week een mogelijk beslissende wedstrijd tege Milan in San Siro.

In groep E heeft FC Porto de eerste plaats overgenomen van Real Madrid. In een rechtstreeks duel won de Portugese kampioen op eigen veld met 2-1. De Braziliaan Jardel, vorig seizoen topscorer van Europa, hielp Porto aan een 2-0 voorsprong. Real scoorde tegen door een eigen treffer van Peixe. Porto en Real maken aanspraak op plaatsing voor de tweede ronde. Olympiakos verloor met 3-2 van het Deense Molde.

In groep G plaatste Bordeaux zich voor de tweede ronde. De Franse club won in Moskou met 2-1 van Spartak. De Russen mogen met Sparta Praag uitmaken welke club naar de tweede ronde gaat. De Tsjechen hebben na de zege bij Willem II vier punten voorsprong op Spartak Moskou.