Gymnasium

Helaas voel ik mij geroepen te reageren op het artikel van Reinildis van Ditzhuysen (NRC Handelsblad, 11 oktober): `Overheid draait zelfstandig gymnasium de nek om'. In de eerste plaats verbaast het mij dat een lid van de ouderraad van het gymnasium Sorghvliet in Den Haag het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam als voorbeeld neemt om haar ongenoegen te uiten.

Dat is tot daar aan toe, maar dan had zij zich toch eens goed moeten informeren over dit gymnasium, waarvan ik rector ben.

Mijn school telt exact 901 leerlingen en géén 1100 en met de nieuwbouw op ons terrein aan de Wytemaweg 25 in Rotterdam zijn wij buitengewoon gelukkig. Dus geen tot 11 oktober verborgen wensen van een dislocatie of dependance of tweede gymnasium. Neen, fantastisch dat ons bestuur toestemming heeft gegeven alweer (na 1996) te gaan bouwen en helemaal schitterend dat onze architect, Rob van Erk, erin is geslaagd deze nieuwbouw (vleugel) te realiseren op het terrein van de school. Een aardige bijkomstigheid is dat de fietsen van onze leerlingen droog komen te staan, namelijk onder de nieuwe vleugel en niet meer zoals nu in de open lucht.

Wanneer deze nieuwbouw is gerealiseerd (eind 2000), dan is het gebouw geschikt voor het huidige aantal leerlingen, in de basisvorming en de tweede fase met respectievelijk studiehuis.

    • Rector Erasmiaans Gymnasium
    • Drs. A.D. Werdekker