Grote stroomfusie mag van NMa

De grote fusie tussen de energieleveranciers in het zuiden, het oosten en het noorden van het land mag onder voorwaarden doorgaan. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft besloten dat het samengaan van Pnem/Mega en Edon is toegestaan, mits de aandelen in het stroomproductiebedrijf Epon worden afgestoten. Voor het duo is dat niet zo'n probleem, omdat het toch al van plan was het belang van 50 procent in Epon te verkopen. Branchegenoot Nuon bezit de andere helft van de aandelen; samen zoeken ze een koper voor de opwekker van elektriciteit.

De NMa heeft nog een andere voorwaarde aan de fusie Pnem/Mega en Edon verbonden. Volgens de kartelwaakhond zijn de twee samen te dominant in de markt voor het maken van compost uit groente- fruit- en tuinafval. Ze moeten een deel van de composteeractiviteiten verkopen. (ANP)