Geen vaste prijs voor bellen naar GSM's

Er gaat een streep door de vaste prijs voor bellen naar een mobiele telefoon. KPN mag niet, zoals nu, hetzelfde tarief berekenen voor het telefoneren naar verschillende GSM-aanbieders, waarvan Nederland er reeds vijf rijk is. Zo kan bellen vanaf een vast toestel naar een mobiele telefoon van de ene maatschappij goedkoper zijn dan naar die van een andere. Dat hangt af van het tarief van het GSM-bedrijf.

Met de maatregel, die telecomwaakhond Opta gisteren heeft uitgevaardigd, zullen de prijzen omlaag gaan, vermoedt de Opta. De organisatie ergert zich er al jaren aan dat het bellen naar een GSM zo duur is. ,,Met de mobiele markt gaat het heel goed, er is veel concurrentie, behalve daar'', aldus een woordvoerder van de Opta. KPN strijkt tot nu toe eventuele verschillen tussen de vijf aanbieders vlak, maar dat mag in de toekomst niet meer. Daardoor wordt het voor consumenten duidelijk wie het goedkoopst is bij het bellen van vast naar mobiel. (ANP)