Yankees opnieuw in finale

De New York Yankees hebben voor de 36ste keer de World Series van de Amerikaanse profhonkbalcompetitie bereikt. In de finale van de American League was de titelhouder gisteren in Boston met 6-1 te sterk voor de Red Sox. De New-Yorkers kwamen daarmee op een beslissende 4-1 voorsprong in de best-of-sevenserie.

De Yankees, die vorig jaar in de eindstrijd San Diego Padres kansloos lieten, moeten het in de World Series opnemen tegen de winnaar van de finale in de National League tussen de New York Mets en de Atlanta Braves. De honkbalploeg uit Atlanta gaat in deze finalereeks met 3-2 aan de leiding.

De kans bestaat dat de World Series 1999 een treffen wordt tussen de Mets en de Yankees. In dat geval spreken de Amerikanen over de Subway Series. De laatste finale tussen twee clubs uit New York dateert van 1956, toen de aartsrivalen van de Brooklyn Dodgers en de New York Yankees tegen elkaar speelden. De toeschouwers van beide clubs konden destijds met de metro naar de uitduels.