Telefisiering

Het is bijna dagelijks een genoegen om de tv-recensies te lezen en daarin de eigen kritische kanttekeningen ook door een ander bevestigd te zien. Zou de recensent van deze krant ook eens kritisch naar de journaals willen kijken en vooral luisteren? In één journaal van een publieke omroep hoorde ik in slechts een paar minuten de volgende woorden: Telefisiering, foorsorg, legalisseren, boere-oorlog, fammiddag, konferenzie, freetsame, kolonissator, geaffenseerde apperatuur, ofer het feer.

Waarom worden we lastiggevallen met regels over spelling, als de uitspraak er blijkbaar niet toe doet? Er wordt luid geklaagd over taalachterstanden van kinderen, maar van de publieke omroep is het heil niet te verwachten. Als jonge mannen niet goed kunnen voetballen of geblesseerd zijn worden zij toch ook niet opgesteld in een elftal?

    • Mr. Charles Boissevain