Schuitema stopt met Casper-winkels

Ahold-dochter Schuitema stopt vanaf volgend jaar met de marketingactiviteiten voor de buurtwinkelketen Casper. Begin jaren '80 telde Nederland nog zo'n 200 Caspers. De meeste van deze winkeltjes, vooral buiten de Randstad te vinden in kleine dorpen, zijn al bezweken onder de concurrentie van de steeds grotere supermarkten in grotere plaatsen. Nu zijn er nog 20 Casper-winkels over. De zelfstandige winkeliers mogen ook na januari de naam Casper blijven voeren, maar ze kunnen niet langer profiteren van acties, folders en dergelijke. De gemiddelde Casper heeft een weekomzet van 20.000 gulden. Schuitema biedt aan de formule te veranderen in Kopak. Dat is ook een keten van kleine winkels, al zijn ze met een omzet van 70.000 gulden nog altijd een stuk groter. (ANP)