Randstad voegt onderdelen samen

Het uitzendconcern Randstad gaat meer nadruk leggen op de detachering van hoog opgeleide werknemers. Dat betreft hoofdzakelijk informatie- en communicatietechnici, ingenieurs, juristen en accountants met vier tot vijf jaar werkervaring.

Hiervoor richt Randstad de nieuwe onderneming Yacht op waarin de werkmaatschappijen Polytechniek, Interim Kader en Automatisering worden samengevoegd. Met Yacht wil Randstand tegemoetkomen aan de eisen van de tijd, aldus een woordvoerder. ,,De hoger opgeleiden hebben vooral persoonlijke wensen. Ze willen vooral een betere balans tussen werk en hun privéleven.'' Yacht start 1 februari 2000, in eerste instantie in Nederland, België, Engeland en Duitsland. In de tweede helft van dat jaar komen ook Frankrijk en Spanje daarbij. (ANP)