Illegalen in truck blijken Kosovaren

De 22 illegalen die zondagavond werden aangetroffen in een Bulgaarse vrachtwagen, zijn afkomstig uit Kosovo. Het zijn negentien mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 14 tot 25 jaar. De politie sprak gisteren abusievelijk van negentien vrouwen en drie mannen. De vluchtelingen zijn overgebracht naar een aanmeldcentrum in Zevenaar om asiel aan te vragen. Tegen de twee Bulgaarse bestuurders van de vrachtwagen loopt een onderzoek naar mensensmokkel, aldus een politiewoordvoerder. Transport en Logistiek Nederland noemt de vondst van de illegalen een ,,incident''. Ter voorkoming van mensensmokkel adviseert de belangenbehartiger van wegvervoerders de transporteurs om de algemene voorschriften bij laden en lossen te hanteren en op te passen met gesloten containers of wagens.