Tijdelijk afscheid Abbas

Met vijf treffers in twee duels heeft Sohail Abbas voorlopig afscheid genomen van hockeyclub Amsterdam. Eind volgende maand, na de strijd om de Asia Cup met Pakistan, hoopt de 23-jarige strafcornerspecialist terug te keren. Abbas' landgenoot Shahbaz Ahmad landde zaterdagochtend op Schiphol en deed zowel gisteren als zaterdag mee met Oranje Zwart, dat de punten deelde met Tilburg (1-1) en vervolgens SCHC versloeg (3-1).

Bloemendaal zette de zegereeks voort. Een dag na de 4-1 overwinning op SCHC won de titelverdediger met 5-2 van Kampong. Remco van Wijk scoorde drie keer. Coach Bert Bunnik kon weer een beroep doen op routinier Dave Smolenaars, die onlangs terugkeerde na een avontuur als bondscoach van Oostenrijk. Na vijf speelronden gaat Bloemendaal met de maximale score aan de leiding. De kloof met achtervolger Amsterdam bedraagt al vijf punten.

Den Bosch kende een beroerd weekeinde. Nadat de ploeg van coach Toon Siepman zaterdag op 2-2 bleef steken tegen Amsterdam, verloor het een dag later in Den Haag met 1-0 van HDM. Het enige doelpunt kwam op naam van topscorer Richard de Snaijer. Den Bosch-doelman Ronald Jansen ontbrak in beide duels nadat hij donderdag bij de training door zijn rug was gegaan.

HGC verspeelde eveneens punten. Zaterdag kwam de Wassenaarse ploeg niet verder dan 2-2 tegen HDM, gisteren stond het een punt af aan hekkensluiter Hurley, 0-0. Op de ranglijst werd HGC voorbij gestreefd door het verrassende sterke HCKZ, vorig seizoen nog een degradatiekandidaat, nu al goed voor drie zeges in vijf duels.

In de vrouwencompetitie verkleinde Den Bosch de achterstand op koploper Rotterdam tot één punt. In een rechtstreekse confrontatie won de landskampioen gisteren met 2-0, dankzij twee rake strafcorners van international Ageeth Boomgaardt. Rotterdam miste vooral routinier Inge van den Broek, die sinds twee weken in de lappenmand zit met een slepende blessure aan het bekken.