Tietenproject

,,Wie een half uurtje onbevangen aan het surfen is, zal menigmaal onbedoeld terechtkomen op pagina's met de grootste rotzooi die denkbaar is'', schrijft een website-ontwikkelaar ons. ,,Het Internet raakt meer en meer gevuld met rommel, waardoor op termijn Internet zijn bruikbaarheid verliest. Om de proef op de som te nemen ben ik het `Blote Tieten Experiment' begonnen, te vinden op http://tieten.tripod.com/. Dit experiment omvat een vijftal pagina's waarop ik het aankondig, en een laatste pagina waaruit blijkt dat dit experiment in zijn geheel niet gaat om blote damesborsten. Het heeft mij niet meer dan een half uur gekost om die website te maken, en het is het meest ranzige en onzinnige product dat ik ooit gemaakt heb. Het gaat werkelijk nergens over. Maar gerenommeerde zoekmachines als Vinden.nl en Altavista indexeren deze rommel klakkeloos. Het is nog erger. Vannacht ontdekte ik dat deze zoekmachines gisteren maar liefst 1.751 bezoekers naar mijn website hebben geleid. Alleen omdat ik het woord `tieten' gebruik.''

Dit is een fragment uit `De Draad', de dagelijkse column van Tom Rooduijn op www.nrc.nl

    • Tom Rooduijn