Selectie Radio

Opium. Gesprek over het werk van Willem Elsschot met o.a. Elsschot-biograaf Vic van de Reyt. Verder muziekwetenschapper Emanuel Overbeeke over Chopin en Wouter Steffelaar over muzikale stijlen. Radio 1, 20.02-22.00u.

Supplement. Dichtersavond met Simon Vinkenoog en opnamen van dichters van The Beat Generation als Allen Ginsberg, William S. Burroughs en Jack Kerouac. Radio 4, 20.02-24.00u.

De Avonden. Het uitzicht van docente Jantien van der Knaap in Dronrijp (Fr) en een portret van Max Belfort, medeoprichter van het Jungle Commando in Suriname. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Twee oud-politieagenten kijken terug op de Duitse bezetting in Amsterdam toen de ene in de erehaag voor Himmler stond en de andere werd geslagen toen hij kritisch op Mussert reageerde. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.