Muziekbranche tegen illegale cd's

De muziekindustrie gaat vanaf volgende week tot maart volgend jaar actie voeren tegen het illegaal kopiëren van cd's. Met de oproep `Don't stop the music – Start Thinking, Stop Copying' in onder andere tv-commercials, radiospots en op t-shirts wil de muziekbranche een `herenakkoord' sluiten met de jongeren, die steeds meer goedkope cd's kopen die illegaal zijn overgezet op blanco cd's. Naar schatting zullen er dit jaar 40 miljoen blanco cd's worden verkocht, tegen 15 miljoen in 1998. Vorig jaar werden 33 miljoen albums verkocht. De afgelopen twaalf maanden liep de omzet terug met 6 procent en het verkochte aantal met 9 procent. De muziekbranche profiteert nu niet van de economische groei en loopt daardoor inkomsten mis. Dat is volgens platenmaatschappijen, de platenhandel, artiesten, componisten en tekstdichters broodroof en daardoor dreigt in de toekomst een verschraling van het aanbod.