Marc Overmars wil weg bij Arsenal

Numancia heeft in de Spaanse Primera Division aan een spectaculair duel met Barcelona een punt overgehouden. De ploeg van coach Louis van Gaal leidde in het Los Pajaritostadion van Soria met 2-0 en 3-2, maar moest genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Barcelona speelde zonder spits Patrick Kluivert, die door de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond voor vier wedstrijden werd geschorst wegens zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Real Madrid. Kluivert had arbiter Diaz Vega beledigd.

Rayo Vallecano profiteerde volop van de misstap van de Catalanen. De gepromoveerde ploeg pakte brutaal de kop met de uitzege (0-1) bij Alaves. Vallecano, nota bene de derde club uit Madrid, staat twee punten voor op Barcelona en vier punten voor op Deportiva la Coruña en Celta de Vigo. Bij Barcelona had Van Gaal met het oog op het Champions-Leagueduel bij Arsenal het trio Luis Enrique, Reiziger en Guardiola thuisgelaten. Bij de rust verdween ook Rivaldo van het veld. Barcelona leidde op dat moment met 1-0 door een doelpunt van Figo.

Na de 2-0 van Litmanen moest Figo plaatsmaken voor Zenden. Numancia, debuterend in de Primera Division, kwam voor 10.000 enthousiaste toeschouwers verrassend terug. Ojeda benutte zeven minuten voor tijd een strafschop, nadat Bogarde een overtreding zou hebben begaan op Navarro. Diezelfde Navarro bracht twee minuten voor tijd de ploegen op gelijke hoogte. Een treffer van Dani, de vervanger van de voor vier wedstrijden geschorste Kluivert, leek Barcelona in de negentigste minuut alsnog aan de overwinning te helpen.

Enkele seconden later kopte Pacheta Rojo alsnog voor Numancia de gelijkmaker in. Bogarde had op dat moment met een tweede gele kaart het veld al moeten verlaten. De international was nog maar net teruggekeerd na een schorsing wegens een rode kaart in het duel met Valladolid.

In Engeland zorgde linkerspits Marc Overmars voor beroering door in een Britse sensatiekrant zijn vertrek bij Arsenal aan te kondigen. De snelle aanvaller vindt dat hij bij de Engelse topclub zijn doelen heeft bereikt. De voormalige Ajacied wil met Oranje en een andere Europese topploeg nieuwe uitdagingen aangaan. ,,Ik ben in 1997 naar Engeland gekomen om de landstitel en de FA Cup te behalen'', liet Overmars weten. ,,Dat is met Arsenal sneller gelukt dan ik dacht. Nu wil ik met het Nederlands elftal en met een andere buitenlandse club nieuwe hoofdprijzen winnen.''

Met Overmars en de uitblinkende Bergkamp had Arsenal geen moeite met Everton, hoewel Collins de bezoekers na met een prachtige vrije trap nog wel op voorsprong had gezet. Dixon profiteerde vervolgens van een even fraaie vrije trap van Bergkamp, toen de bal van de lat terugkwam. Na rust scoorde Suker twee keer en bepaalde invaller Kanu de eindstand op 4-1. Chelsea ging verrassend onderuit bij Liverpool (1-0) en zag zowel Desailly als aanvoerder Wise met een rode kaart vertrekken.

Met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga heeft Niels Oude Kamphuis zijn ploeg Schalke'04 naar de zege op VfB Stuttgart geleid (2-0). De voormalige speler van FC Twente schoot in de zeventigste minuut raak. Vijf minuten voor tijd besliste invaller Sand het duel. Schalke klom naar de zesde plaats op de ranglijst.