Jemen executeert ontvoerder van westerlingen

De Jemenitische autoriteiten hebben gisteren een militante moslimleider terechtgesteld die ter dood was veroordeeld wegens het ontvoeren van zestien Westerse gijzelaars, vorig jaar december, en de dood van vier van hen. Het was de eerste gijzeling door een moslim-extremistische groep in Jemen – waar stammen vaak buitenlanders gijzelen – en ook de eerste waarbij doden vielen. Zein al-Abidine Abu Bakr Abdullah al-Mehdar was de leider van het kleine Aden Abyan Islamitisch Leger. Zijn aanhangers zwoeren onmiddellijk wraak. Abu Hamza al-Masri, die in Londen in ballingschap leeft en door Jemen wordt gezocht wegens banden met moslim-extremisten, zei vandaag in Al-Hayat, een in Londen uitkomende Arabische krant, dat Mehdars ,,bloed niet zal zijn verspild. We vragen God om ons te helpen hem op islamitische manier te wreken.''(Reuters)