Frankrijk, Wales naar kwartfinales van WK rugby

Frankrijk en Wales zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het WK rugby. Frankrijk deed dat zaterdag op eigen kracht, door Fiji in Toulouse met 28-19 te verslaan en daarmee groep C winnend af te sluiten. Wales had de hulp nodig van Argentinië, dat in groep D afrekende met Japan, 33-12. Hoewel Wales en Argentinië in punten gelijk eindigden, gaf het onderlinge resultaat de doorslag ten faveure van The Red Dragons, die nu zaterdag in de kwartfinales de strijd aanbinden met Australië.

Argentinië werd verwezen naar de playoffs, waarin het woensdag in Lens stuit op Ierland. De winnaar treft Frankrijk in de kwartfinales. Engeland en Fiji maken uit wie het zondag in Parijs op mag nemen tegen titelverdediger Zuid-Afrika. Toernooifavoriet Nieuw Zeeland ten slotte speelt zondag tegen de winnaar van het duel Schotland-West-Samoa.