Bulgaarse truck rijdt illegalen land in

De politie heeft zondagavond 22 illegalen aangetroffen in een Bulgaarse vrachtwagen op een parkeerplaats van het industrieterrein De Wiers in Nieuwegein. De vluchtelingen zaten verborgen tussen de lading. De twee Bulgaarse bestuurders en de illegalen zijn per touringcar overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Utrecht. Ze worden vandaag voorgeleid aan de officier.

Onder de illegalen bevinden zich negentien vrouwen en twee mannen. De politie schat de leeftijd van de verstekelingen op vijftien tot 25 jaar en vermoedt dat ze afkomstig zijn uit Oost-Europa. Geen van de illegalen beschikt over identiteitspapieren. De vreemdelingenpolitie probeert met hulp van tolken de herkomst van de illegalen te herleiden.

Voorbijgangers hoorden gisteren stemmen uit de vrachtwagen en alarmeerden de politie. De politie trof de illegalen goed verborgen aan tussen de lading, waarvan de inhoud nog niet bekend is. De illegalen hebben vermoedelijk dagen rondgereden in de vrachtwagen en verkeerden in ,,erbarmelijke'' toestand, volgens een politiewoordvoerder.

De Hongaarse politie trof anderhalve maand geleden in een Nederlandse vrachtwagen 36 vluchtelingen aan uit Sri Lanka en Bangladesh. Een van de vluchtelingen was overleden. De Turkse chauffeur, in Nederlandse loondienst, ontdekte de vluchtelingen toen hij gestommel hoorde in de vrachtwagen. Onbekenden zouden de vluchtelingen in de wagen hebben gestopt.