Automobilist rijdt in op motoragenten

Twee motoragenten van het Korps Landelijke Politie Diensten zijn gistermiddag in Pijnacker ontsnapt aan een poging tot doodslag door een automobilist. De automobilist reed twee keer op de agenten in en vluchtte in zijn voertuig. Een van de agenten trok daarop zijn vuurwapen en trof de passagier van de automobilist in zijn schouder. Toen het schot viel, verloor de automobilist de macht over het stuur en reed in een sloot. Hij ging er te voet vandoor en is nog niet opgepakt. De passagier is aangehouden. In de auto vond de politie de buit van twee inbraken.

De automobilist negeerde op de A13, ter hoogte van Nootdorp, een stopteken van de motoragenten. Zij wilden hem aanhouden omdat hij honderdvijftig kilometer per uur reed. De automobilist nam in hoog tempo de afslag Nootdorp, achtervolgd door de twee agenten. Op de Oude Leedeweg in Pijnacker stopte de verdachte chauffeur. Toen een agent zijn motor achter de auto plaatste, reed de automobilist hard achteruit en bracht de wegspringende agent ten val. Vervolgens gaf hij vol gas vóóruit en raakte de tweede agent, die in een tuin tegen een boom terecht kwam. De motoren van beide agenten werden vernield.

Na het kogelschot hielden de politiemensen de gewonde passagier in de gestrande wagen aan. De 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in een ziekenhuis behandeld. Bij de zoekactie naar de gevluchte automobilist zette de politie gisteren onder andere een helikopter in. De speurtocht is vanochtend voortgezet.