Verdachte OPEC aangehouden

De Duitse politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanval op een conferentie van de OPEC in 1975. Hem zal medeplichtigheid aan moord ten laste worden gelegd. De man is aangehouden op basis van informatie die voortvloeit uit de aanhouding van een andere verdachte, Hans-Joachim Klein. Die leefde 23 jaar onder een schuilnaam in Frankrijk. De nu aangehouden verdachte, van wie slechts het initiaal S. wordt gegeven, zou bij de aanval op de uitkijk hebben gestaan en het appartement hebben gehuurd waar de terroristen hun plannen beraamden. De aanval in 1975 op de OPEC-conferentie in Wenen, waarbij 70 mensen werden gegijzeld en drie mensen gedood, werd georganiseerd door de terrorist Carlos `De Jakhals', die in Frankrijk gevangen zit. (AP)