Selectie Radio

Vroege vogels. Onder meer aandacht voor de paddestoelen en trekvogels in het natuurgebied Leyduin in Kennemerland. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Een gesprek met Jaap de Moor over zijn boek Westerlings Oorlog; Indonesië 1945-1950. Ook aandacht voor het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen dat 15 jaar bestaat en een reportage over de emigratiegolf in de jaren vijftig. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Live vanuit de Balie in Amsterdam een gesprek met politicus Mohammed Rabbae over het leven na Hassan II en de veranderingen in Marokko. Verder auteur Marco Kunst over zijn debuutroman De Genietmachine en hoogleraar Willem Wolters over geldstromen, vriendjespolitiek en `crony capitalism' in de Filippijnen en Indonesië. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks uit het Finse Tampere een gesprek met PvdA'er Job Cohen over o.m. de (on)mogelijkheden van een Europees asielbeleid, de witte illegalen en de partijpolitieke asieldiscussie. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Acteur Hans Boskamp praat over zijn rol in de nieuwe versie van het toneelstuk Potasch en Perlemoer die ook door zijn vader werd gespeeld. Tevens te gast het cabaret-duo Echte Mannen dat een programma heeft gemaakt over duo's in de 20e eeuw. Radio 2,16.02-18.00u.

Ophef & vertier. O.a. aandacht voor de roman Grover van Allard Schröder, het muzikaal toneelstuk Kwartetten van Elmer Schönberger en de tentoonstelling Van Cézanne tot Van Gogh in het Amsterdamse Van Gogh Museum. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Paul Schnabel die geïnteresseerd is in reciterende boeddhististische monniken in Nepal. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.