Internationale actie tegen drugstoerisme

Bij een internationale drugsactie aan de grenzen van Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk heeft de politie in Nederland afgelopen donderdag 36 personen aangehouden, aldus een Tilburgse politiewoordvoerder.

In Frankrijk en Luxemburg werden nog eens tien mensen gearresteerd. In totaal zijn 8200 mensen gecontroleerd op het bezit van drugs. Ruim 5000 auto's werden aan een inspectie onderworpen. De actie liep van donderdag tot en met vrijdag. In Nederland werd ruim 18 kilo cannabis en 1,5 kilo cocaïne in beslaggenomen. Totaal werd ruim 37 kilo cannabis onderschept. Bij de controles werden ook tien wapens (België) en een busje traangas (Nederland) inbeslaggenomen, evenals 138.000 gulden in een Bredase coffeeshop. Bij de actie onder de naam Lunette werden 1350 opsporingsambtenaren ingezet. (ANP)