Grozny bijna onder vuur

Russische vliegtuigen hebben gisteren acht raketten afgevuurd op het vliegveld van Grozny, hoofdstad van Tsjetsjenië. Ze kwamen niet neer op het vliegveld zelf, maar in de buurt ervan, aldus een woordvoerder van de Tsjetjeense regering. Volgens hem vielen er geen slachtoffers.

De aanval heeft nieuwe speculaties in gang gezet over een mogelijke aanval van Russische troepen op Grozny. Sinds de Russen Tsjetsjenië binnentrokken om een einde te maken aan het islamitisch verzet in de Kaukasische regio, wemelt het van dergelijke geruchten. De legerleiding zelf heeft alleen maar gezegd een herhaling van de nederlaag uit 1996 te willen voorkomen.

President Jeltsin heeft gisteren de eerste vice-minister voor de Spoorwegen, Nikolai Koshman, gepromoveerd tot vice-premier en regeringsgezant voor Tsjetsjenië. Hij wordt verantwoordelijk voor de wederopbouw van het Tsjetsjeens grondgebied dat onder controle van de Russen staat. Met de benoeming wil Jeltsin volgens waarnemers laten zien dat het hem ernst is met de Russische aanwezigheid in dit gebied. (AP, AFP)