Wereldnieuws

ALTIJD VRIENDEN – Michael Jackson (41) en zijn vrouw Debbie Rowe (40) hebben na drie jaar huwelijk echtscheiding aangevraagd. De reden hiervan, aldus Rowe, is dat zij en haar echtgenoot ,,onoverkomelijke meningsverschillen'' hadden. Bovendien leefde zij al sinds 15 juni niet meer samen met Jackson, die eerder ruim anderhalf jaar getrouwd was met Lisa Marie Presley. Onbekend is nog wie de voogdij over de kinderen Paris en Prince zal krijgen. Maar, aldus een woordvoerder: ,,Michael en Debbie blijven vrienden.''

ALTIJD VRIENDEN 2 – Ook Mick Jagger en Jerry Hall bleven bevriend na hun breuk die `de scheiding van het jaar' had moeten worden. Als we de Britse Mirror moeten geloven, wonen ze zelfs weer samen. Maar dan niet als man en vrouw. ,,Jerry stond erop dat ze gescheiden slaapkamers zouden hebben'', schreef de Mirror. Volgens een anonieme bron die de tabloid aanhaalt is ,,iedereen er blij mee, vooral de kinderen''.

TOCH TROUWEN – Nog lang niet toe aan een scheiding zijn de Amerikaanse actrices Ellen DeGeneres en Anne Heche. Zij overwegen juist te trouwen en wel zodra het huwelijk open wordt gesteld voor homoparen in Vermont, waar ze zijn gaan wonen omdat ze Hollywood niet homovriendelijk genoeg vonden. Drie homoparen proberen daar via rechtszaken in de echt te kunnen treden. ,,Er is niemand die de vingers zo gekruist houdt als wij. We zouden het fantastisch vinden het met jullie te vieren'', zei Heche in een toespraak op de plaatselijke universiteit.

GOED DOEL – Geri Halliwell, ex-Spice Girl, heeft deze week haar autobiografie If only, an `emotional journey' gepresenteerd. Dit boek, waar ze al sinds haar zestiende mee bezig zegt te zijn, gaat in op haar boulimia, de breuk met de Spice Girls en haar obsessieve angst voor borstkanker. Bovendien bevat het foto's uit de tijd dat de zangeres zich topless liet fotograferen. Het ,,sprookje van de 21ste eeuw'', zoals Halliwell haar boek zelf noemt, is volgens haar al geslaagd als er ,,vijf mensen plezier van hebben''. Ondanks dat hoopt ze dat er veel geld mee wordt verdiend. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel, namelijk Breast Cancer Care.

GOEDE DOELEN – Ondertussen werken de vier overgebleven Spice Girls eveneens aan een biografie en zijn ook zij betrokken bij goede doelen. Zo steunt Mel G (voor haar huwelijk Mel B) de Blackliners, een organisatie die zich bezighoudt met HIV-voorlichting en -preventie. Scary Spice staat onder meer op een poster terwijl ze nog zwanger is van haar in februari geboren dochter Phoenix Chi. De postercampagne moet ervoor zorgen dat aanstaande moeders zich realiseren dat ze HIV kunnen overbrengen op hun kinderen. Dit komt zo'n vijftig keer per jaar voor in Engeland.

Victoria (`Posh') Beckham is bovendien beschermvrouw geworden van een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar nekkramp.

STOERSTE OUDERS – Een ander nieuwtje over Posh Spice is dat zij en haar echtgenoot David Beckham maandag door tieners zijn uitgeroepen tot de stoerste ouders van het jaar. Brad Pitt en Jennifer Aniston, die zelf geen kinderen hebben, kregen een tweede plaats toebedeeld.

EEN LEWINSKY – `Getting a Lewinsky', zo omschreef een karakter in de Amerikaanse serie Law & order: special victims unit orale seks. Tot grote woede van de vader van Monica Lewinsky, die excuses eist van tv-station NBC dat de gewraakte aflevering uitzond, de producer van de serie en de distributeur. ,,Walgelijk'', noemde hij de woordspeling. ,,Er is een familie achter de naam.'' Vooralsnog heeft geen van de verantwoordelijken gehoor gegeven aan zijn oproep.

Samenstelling Lukas Keijser