VS nemen verder afstand van Mujahedeen

De Verenigde Staten hebben verdere beperkingen gesteld aan de activiteit van de Iraanse gewapende oppositiebeweging Mujahedeen-Khalq. Volgens Martin Indyk, onderminister van Buitenlandse Zaken voor het Nabije Oosten, is dat gebeurd op verzoek van de Iraanse regering. De VS onderhouden geen officiële relaties met Iran. De Mujahedeen-Khalq, die zich in het buitenland voornamelijk bezig houdt met politieke beïnvloeding, heeft binnen Iran verscheidene moordaanslagen gepleegd. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, dat de Mujahedeen-Khalq al op zijn lijst van terroristische organisaties had staan, heeft nu de Nationale Raad van Verzet (NCR) toegevoegd als een van de aliassen van de groep. Het is illegaal om deze organisaties financieel te steuen. (Reuters)