Brunahuis komt er niet

De oprichting van een `Dick Brunahuis' in Utrecht rond het werk van de 77-jarige tekenaar Dick Bruna is van de baan. De stichting Dick Brunahuis kon de benodigde 5,2 miljoen gulden niet bij elkaar krijgen. Ze had nog 1,6 miljoen gulden nodig, de overige 3,6 miljoen was gedekt door de gemeente en provincie Utrecht, de Rijksoverheid en verschillende instellingen.

De stichting verwachtte het ontbrekende bedrag te krijgen door een subsidie uit het Europese KONVER programma. In juni bleek dat KONVER slechts een deel van het benodigde bedrag kon toekennen. ,,Dat was niet voldoende en we hadden niet het vertrouwen dat we het bedrag op korte termijn anders konden financieren'', aldus voorzitter A. Broekgaarden.

Vier jaar geleden nam Broekgaarden met vier andere particulieren het initiatief tot oprichting van het Dick Brunahuis in Utrecht. De 77-jarige tekenaar is er vanaf het begin bij betrokken geweest.