Berlage Instituut verhuist naar Rotterdam

Het Berlage Instituut voor architectuur verhuist volgend jaar van Amsterdam naar Rotterdam. De organisatie vestigt zich in de voormalige Spaarbankgebouw aan de Botersloot, ontworpen door de vermaarde architect J.J.P. Oud. Op het instituut krijgen jonge afgestudeerde architecten uit de hele wereld een tweejarige vervolgopleiding en doen onderzoek.

Voorzitter van het bestuur A. Pais noemt samenwerking met andere organisaties op het gebied van architectuur als een van de belangrijkste redenen voor de verhuizing naar de `architectuurstad' van Nederland. ,,We zitten dichterbij bijvoorbeeld de Technische Universiteiten in Delft en Eindhoven en bij het Nederlands Architectuurinstituut''.

Binnen zijn organisatie zijn de verhuizingsplannen volgens Pais goed gevallen. ,,We kijken er met spanning naar uit.'' Nu volgen zo'n veertig jonge bouwkundig ontwerpers de tweejarige cursus aan het instituut aan de Amsterdamse Marnixtraat. De bedoeling is dat dit aantal volgend jaar wordt uitgebreid tot zo'n zestig studenten. De verhuizing is per 1 september. (ANP)