VS: diplomaten evacueren om probleem 2000

De Verenigde Staten bereiden de evacuatie voor van het niet direct noodzakelijke personeel van hun ambassades in de landen die naar verwachting het meest zullen lijden onder het millenniumprobleem, waaronder stroomuitval.

Dat heeft de Amerikaanse onderminister van buitenlandse zaken Bennie Cohen, belast met administratieve zaken, gisteren in Washington aangekondigd.

Lawrense Gershmin, zegsman van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA lichtte gisteren toe dat met name in Rusland, Oekraïne, China, Oost-Europa, Egypte, India, Indonesië en Latijns Amerika problemen kunnen worden verwacht gezien de beperkte voorbereidingen aldaar met het oog op 2000.

Afrika zal zijns inziens minder problemen opleveren omdat de mensen daar, met name op het platteland, weinig afhankelijk zijn van hun overheden.

,,Op grond van de beschikbare actuele informatie voorziet het State Department geen sluiting van ambassades'', zei onderminister Cohen gisteren voor een speciale Senaatscommissie die zich over het millenniumprobleem buigt. (AFP)