Shahbaz terug bij hockeyclubOranje Zwart

Met een vertraging van ruim twee maanden keert Shahbaz Ahmad terug bij hockeyhoofdklasser Oranje Zwart. De Pakistaanse virtuoos stapt morgen in Lahore op het vliegtuig. Mogelijk is de 35-jarige Shahbaz zaterdag al inzetbaar wanneer Oranje Zwart op bezoek gaat bij streekgenoot Tilburg. Een dag later is SCHC de tegenstander van de vice-landskampioen.

Shahbaz zat sinds de terugkeer in Pakistan, in mei van dit jaar, vast in zijn vaderland. Omdat zijn papieren niet in orde waren, kreeg hij geen toestemming het land te verlaten. Vanmorgen echter ontving hij een tijdelijk uitreisvisum van de Nederlandse ambassade. De terugkeer van Shabahz in Nederland komt op een moment dat twee van zijn landgenoten de omgekeerde weg bewandelen. Muhammad Usman, op proef bij HGC, keerde dinsdag al terug. Sohail Abbas (Amsterdam) vliegt volgende week naar Pakistan.