Onderzoek Mont Blanc-tunnel tegen chauffeur

De Franse justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld tegen de Belgische chauffeur wiens vrachtwagen op 24 maart in brand vloog in de Mont Blanc-tunnel. De brand maakte 39 slachtoffers. Volgens de justitie heeft de chauffeur, die meel en margarine vervoerde, niet tijdig de rook gezien die uit zijn vrachtwagen kwam voordat de brand uitbrak. Hem wordt verder verweten dat hij niet op een speciale vluchtplaats is gestopt, maar zijn wagen op de rijbaan heeft achtergelaten en is gevlucht. Daardoor kon het overige verkeer zich niet in veiligheid brengen. Een andere rechter van instructie heeft in Nanterre, bij Parijs, de directeur van de Mont Blanc-tunnel, Rémy Chardon, in staat van beschuldiging gesteld. Hij zou in zijn vorige baan, als rechterhand van de vorige burgemeester van Parijs, Jacques Chirac, op het stadhuis partijgenoten fictieve aanstellingen hebben gegeven om stafmedewerkers van Chiracs neo-gaullistische RPR-partij te betalen.