Libregts ontslagen

Thijs Libregts is ontslagen als bondscoach van het Nigeriaanse voetbalelftal. Een woordvoerder van het Nigeriaanse ministerie van sportzaken heeft dat gisteren in Lagos bevestigd. Libregts keerde half augustus al terug naar Nederland.

De Rotterdamse trainer was gisteren nog niet officieel op de hoogte gebracht van zijn gedwongen vertrek. ,,Ben ik ontslagen? Het zal wel. We verkeerden namelijk al maanden in een patstelling. Zoals gebruikelijk in Afrika weet de pers zulke dingen eerder dan de betrokken persoon zelf.''

Libregts was sinds oktober 1998 actief in Nigeria. ,,Afgelopen zomer kwam de Nigeriaanse bond plotseling allerlei financiële afspraken niet na'', verklaarde de trainer. Libregts stuurde de Nigeriaanse voetbalbond vier brieven over onder meer de uitbetaling van zijn loon. ,,Afgelopen maanden heb ik vergeefs gewacht op mijn salaris. Nu ben ik plotseling ontslagen. Ik weet alleen dat ik vorig jaar een vierjarig contract heb getekend. We zullen kijken hoe alle zaken worden afgewikkeld.''

De opvolger van Libregts wordt nog deze maand bekendgemaakt. De Limburger Jo Bonfrère, die al eerder in dienst was bij de Nigeriaanse voetbalbond, is een van de kandidaten. ,,Maar het kan ook een Duitser zijn'', zei de Nigeriaanse voorlichter. ,,We willen een coach die prestaties met de Super Eagles levert.''

De opvolger van Libregts dient het Nigeriaanse elftal zo snel mogelijk voor te bereiden op het Afrikaans kampioenschap dat begin volgend jaar in Nigeria en Ghana wordt gehouden. (ANP)