Winst Willem II op zwak Cambuur

Na een dramatische week met drie nederlagen en zestien tegendoelpunten is Willem II weer op de goede weg. Zonder groots te voetballen bleken de Tilburgers gisteravond in Leeuwarden een maat te groot voor het zwak spelende Cambuur: 1-0. Dankzij de zege hervond Willem II de aansluiting bij de subtop.

De Tilburgers verloren de laatste twee wedstrijden van de competitie met 6-1 en 6-3 van respectievelijk PSV en Ajax. Het midweekse tussendoortje bij Sparta Praag in het kader van de Champions League werd met een 4-0 nederlaag afgesloten. De oorzaak van de zestien tegentreffers was de tactiek van trainer Adriaanse. Ondanks de reputatie van de tegenstander weigerde hij afstand te doen van de aanvallende speelwijze. Daardoor werd de verdediging verwaarloosd.

Ook tegen Cambuur stuurde Adriaanse zijn ploeg met twee vleugelaanvallers het veld in. Achterin werd weer zoveel mogelijk `één op één' verdedigd. De Friese hekkensluiter had voor eigen publiek geen antwoord op het verzorgde Tilburgse aanvalspel. Cambuur gokte op een bevlieging van spits Nelisse. De huurling van Feyenoord bezorgde zijn bewaker Jaliens veel werk maar kreeg nauwelijks steun van zijn ploeggenoten.

Het voortdurende balbezit van Willem II leverde in de eerste helft slechts twee kansen op. Dat bleek voldoende voor de openingstreffer. Ceesay vond met een voorzet in de 34ste minuut het hoofd van Bombarda. Deze maakte met zijn hoofd fraai zijn zesde treffer van het seizoen. Bombarda revancheerde zich met deze goal voor een eerder gemiste kans.

Cambuur bracht in de tweede helft twee extra aanvallers in het spel. De wissel leverde twee opwindende momenten op voor het doel van Willem II. Keeper Mampaey zag na een uur tot zijn opluchting dat Van der Heide een kans verprutste. Even later dook hij een schot van Nelisse uit het doel. Sanou, Sjoekov en Ceesay misten in de slotfase voor Willem II.