Voetbalduel gestaakt

Het Italiaanse bekerduel Sampdoria–Bologna is gisteravond in Genua vijf minuten na rust bij de stand 0-1 gestaakt wegens ongeregeldheden. Het was de eerste officiële wedstrijd in Italië onder leiding van twee scheidsrechters.

De arbiters, die ieder een eigen helft in de gaten hielden, oordeelden dat verder spelen niet mogelijk was toen het publiek kort na rust de spelers van Bologna en met name doelman Pagliuca (ex-Sampdoria) bleef bekogelen met sinaasappels, plastic zakken met water en flesjes.

Officials van de Europese voetbalfederatie UEFA en de wereldvoetbvalfederatie FIFA waren in het stadion van Bologna aanwezig om het experiment met twee scheidsrechters van nabij te kunnen volgen. Bologna stond na negen minuten al met 1-0 voor, door een doelpunt van Andersson. De scheidsrechters deelden voor rust vier gele kaarten uit, waarvan drie aan Sampdoria.

In de tweede helft moest doelman Gianluca Pagliuca, die vanaf 1986 acht seizoenen bij Sampdoria in het doel stond, het ontgelden.