Vliegbedrijf TNT Post Groep later van start

TNT Post Groep (TPG) houdt er rekening mee dat de eigen luchtvaartmaatschappij niet op de voorziene datum kan beginnen. Het ziet ernaar uit dat de Belgische luchtvaartautoriteiten langer doen over het verstrekken van een vliegvergunning.

Het concern mikte erop dat het nieuwe vliegbedrijf TNT Airways in december operationeel kon worden. Dat wordt nu een paar maanden later, aldus een woordvoerder. Volgens hem levert uitstel geen problemen op. TPG opereert voor wat betreft het Europees `pakjesvervoer' per vliegtuig vanuit Luik. Het expresbedrijf beschikt hiervoor over een vloot van 33 toestellen. Die worden nu gevlogen door vier luchtvaartmaatschappijen in Europa: het Britse Air Foyle, het Spaanse Pan Air, het Deense Sterling Airways en Mistal Airways. (ANP)