Rellen in Boekarest en Parijs

In Parijs en Boekarest zijn gisteren na afloop van een voetbalwedstrijd zware rellen uitgebroken. In de Franse hoofdstad raakten zes politieagenten en een onbekend aantal fans gewond. De politie verrichtte twaalf arrestaties. In Boekarest blokkeerden en bekogelden woedende fans de bus met spelers van Steaua nadat deze met 1-0 van Universitatea hadden verloren.

Volgens de Roemeense dagbladen `Gazeta Sporturulor' en `Pro Sport' moest de politie in Boekarest de spelersbus van Steaua escorteren om ongelukken te voorkomen. ,,Het was een overval op de openbare weg, erger dan in een film, nauwelijks met woorden te beschrijven'', zei de trainer van Steaua.

Tachtig kilometer voor Boekarest blokkeerden fans met twee bussen en vijftien auto's de autoweg, zodat de spelersbus moest stoppen. De hooligans eisten dat de spelers uitstapten om te discussiëren. De buschauffeur wist de wegversperring omver te rijden. De supporters zetten hierop de achtervolging in en zagen kans de spelersbus opnieuw tot staan te brengen. Ze bekogelden het voertuig met stenen en braken ruiten. Om te ontsnappen aan de situatie reed de bus dwars door een akker en bereikte een landweg. Daar kon de politie de spelers ontzetten.

De 2-0 nederlaag die thuisclub Paris St.Germain in het Parc des Princes tegen Marseille leed, was aanleiding voor Parijse supporters om na afloop vernielingen aan te richten. Ze gooiden met stenen en andere projectielen. Buiten het stadion beschadigden zij auto's.In de metro gingen zij verder met vernielen. De politie gebruikte traangas tegen de relschoppers, die ook vuilnisbakken omkeerden en ruiten van huizen ingooiden. Voor de wedstrijd waren duizend politiemannen ingezet.