KPN maakt prepaidbellen duurder

Telecombedrijf KPN gaat een deel van het tarief voor bellers met een zogenaamde prepaidkaart verhogen. Vanaf 1 november stijgt de prijs voor bellen in de avonduren naar een andere mobiele telefoon met 40 procent tot 35 cent per minuut. Het tarief voor 's avonds telefoneren van zo'n mobiel toestel naar een vaste telefoon wordt gehandhaafd op 25 cent per minuut. De regeling heeft betrekking op zo'n 1,4 miljoen KPN-bellers. Deze bellers hebben een speciale telefoonkaart en betalen gesprekskosten vooraf.

Het telecombedrijf heeft deze maatregel ingesteld, omdat de kosten voor het verzorgen van een gesprek naar een mobiel netwerk hoger zijn dan het verzorgen van een gesprek naar een vast netwerk. KPN ziet dat steeds meer naar andere mobiele telefoons wordt gebeld.

In juni verhoogde concurrent Telfort alle tarieven van een kwartje naar 35 cent. Bij de belangrijkste concurrent van KPN, Libertel, was dinsdagmiddag nog niemand bereikbaar voor commentaar. (ANP)