Lens en Gerards aangeklaagd wegens fraude

De Vereniging van Contract Spelers (VVCS) doet vandaag bij het Openbaar Ministerie (OM) aangifte wegens oplichting door de voormalige werknemers Sigi Lens en Peter Gerards. De bond is van mening dat het duo onjuiste informatie heeft verstrekt over neveninkomsten en onvoldoende heeft meegewerkt aan onderzoeken van accountants. Het zou gaan om een bedrag van ruim vier miljoen gulden.

De spelersvakbond ontsloeg Gerards en Lens op 31 januari 1997 omdat er sterke vermoedens waren dat zij zich persoonlijk hadden verrijkt aan transfers en het geven van adviezen. Eind vorige maand werd al bekend dat het OM in Zutphen Gerards, net als Lens tegenwoordig zelfstandig voetbalmakelaar, verdenkt van valsheid in geschrifte. Hij zou geknoeid hebben met de datum van een bankafschrift. Het vooronderzoek wordt vermoedelijk begin volgende maand afgesloten. (ANP)