Kritiek op Zedillo vanwege overstromingen

De Mexicaanse president Ernesto Zedillo heeft veel kritiek gekregen op zijn aanpak van de overstromingen en bijbehorende modderstromen in zijn land. De natuurverschijnselen hebben al aan 425 mensen het leven gekost en meer dan 200.000 Mexicanen dakloos gemaakt. Zedillo zegt dat zijn land geen buitenlandse hulp nodig heeft, terwijl mensen in de overstroomde gebieden smeekten om onder meer drinkwater.

De Mexicaanse president heeft enkele van de getroffen gebieden bezocht. Hij waadde tot aan zijn knieën door water en modder om de voortgang in de hulppogingen van het leger met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Volgens hem maken de militairen goede vorderingen en is daarom hulp uit bijvoorbeeld de Verenigde Staten overbodig.

De oppositie heeft er op gewezen dat de regering de laatste jaren nalatig is geweest bij het bieden van bescherming tegen het wassende water. Het is namelijk niet de eerste keer dat Mexico na regenval door overstromingen wordt getroffen. (Reuters)