Internationale beurzen

LONDEN

Een vrijwel onveranderd slot op Wall Street gisteren en onzekere vooruitzichten voor de opening van New York vanmiddag zorgden in Londen voor een daling van de FTSE-index met een half procent tot 6201,7 punten. De farma- en telecomaandelen leidden de beurs naar beneden. Deze aandelen hadden de laatste tijd overigens flinke koersstijgingen doorgemaakt.

FRANKFURT

Gebrek aan inspiratie heerste ook in Frankfurt, waar de DAX terugmoest met 0,5 procent tot 5389 punten. Sofwarehuis SAP was een van de grootste dalers, met een koersval van ruim 4 procent.

PARIJS

Parijs was de slechtste van de Europese beurzen, met een val van 0,8 procent op 4686 punten. Olie-aandelen mochten weer wat omhoog, maar op de rest van de beurs gebeurde er, bij lage omzetten, weinig.

TOKIO

Ook in Tokio was het een saaie handelsdag. Eén dag voor de vergadering van het beleidscomité van de Japanse centrale bank durfden beleggers geen grote pakketten aandelen te verhandelen. Het Nikkei-gemiddelde sloot 28,63 punten hoger op 18.090,81.

De overige beurzen in het Verre Oosten eindigden verdeeld. In Hongkong sloot de Hang-Sengindex 1,8 procent lager, na een verlies van 0,91 procent gisteren. De Zuid-Koreaanse beursindex noteerde een winst van 2,62 procent. Dat was vooral te danken aan de grote vraag naar hightechfondsen. De Australische aandelenkoersen kropen gemiddeld licht omhoog (plus 0,26 procent).

NEW YORK

De effectenbeurs van New York is de week lauw begonnen. Het Dow Jones-gemiddelde daalde gisteren 1,58 punten, ofwel 0,01 procent, tot 10.648,18. Door de viering van Columbus Day, waardoor veel financiële markten dicht waren, was er niet veel te beleven. De fondsen werden aan het eind van de handel getroffen door winstnemingen.