Geen Youp live met oudjaar

Youp van 't Hek heeft zijn oudjaarsconference in de Amsterdamse Stadsschouwburg afgelast. De cabaratier heeft ontdekt dat meer dan de helft van de kaarten in het zwarte circuit terecht is gekomen en onder meer wordt aangeboden in een speciaal millennium-arrangement voor 595 gulden. ,,Ik weiger op te treden voor mensen die zoveel geld voor een kaartje betalen'', zegt Van `t Hek. ,,Cabaretpubliek moet toch een zekere mate van intelligentie hebben.'' De televisie-uitzending op oudejaarsavond door de VARA, die niet live is, gaat waarschijnlijk wel door.

Anderhalve week geleden kwam de Ambassador Club Newsletter van het Golden Tulip voorbij. Daarin de aanbieding van M&M Euro Events uit Hendrik Ido Ambacht voor het Youp van `t Hek business-arrangement met ,,champagne-ontvangst'' en een ,,fantastisch gastronomisch diner''. ,,Wij wisten van niks'', zegt Van `t Hek.

Omdat kaartkopers hun woonplaats moeten opgeven, kon de Stadsschouwburg nagaan waar de kaartjes naartoe zijn gegaan. Volgens Van `t Hek zijn ruim vierhonderd kaartjes verspreid over drie plaatsen in Nederland. M&M Euro Events wil geen commentaar geven.

Youp van `t Hek wil geen groepen in de zaal omdat dat volgens hem ,,de wisselwerking met het publiek belemmert''. Per persoon worden daarom niet meer dan vier kaartjes verkocht.

Kaartbezitters kunnen hun kaartje inleveren bij de Stadsschouwburg en krijgen hun geld terug.