Celstraf na cafédood

De rechtbank in Den Bosch heeft vanmorgen de 29-jarige G.R. uit Maasbracht veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf, conform de eis. R. heeft steeds ontkend dat hij op 31 juli de 27-jarige P. Hoefnagels doodstak, vlak nadat het slachtoffer zelf een kogel had afgevuurd waarmee hij de 36-jarige M. Yazidi dodelijk trof. Die avond trad een zigeunerorkestje op in het café in het Brabantse Asten waar de schiet- en steekpartij plaatsvond. Yazidi was een toevallige bezoeker. Hoefnagels was dronken en had al eerder die avond ruzie gemaakt. In het café viel het schot dat Yazidi doodde. Daarop stortte een groep bezoekers zich op Hoefnagels, terwijl anderen in paniek naar buiten vluchtten. De rechtbank achtte bewezen dat R. de dikke donkere man was die het slachtoffer met acht messteken om het leven bracht. De rechtbank sprak twee medeverdachten, de 31-jarige M.R., broer van G.R., en de 23-jarige A.S., beiden uit Asten, vrij. (ANP)