Asielzoekerscentrum 1

Burgemeester Visser van Kollumerland heeft besloten `een adempauze' in te lassen betreffende het besluit over een nieuw te bouwen asielzoekerscentrum in zijn gemeente (NRC Handelsblad, 8 oktober).

Uitstel is hier zeker op zijn plaats. De aankondiging van een adempauze komt echter een voorlichtingsavond te laat. Dat de burgervader en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), niet over die mensenkennis beschikken om in te zien dat Kollummers nog steeds boos zijn over de affaire-Marianne Vaatstra is onbegrijpelijk.

Nu heeft Kollum zijn gezicht verloren, de burgemeester een slechte beurt gemaakt, de asielzoekers zijn bang, alle nabestaanden hebben weer slapeloze nachten, rechtse haatgevoelens zijn opgelaaid. Op dat laatste zit niemand te wachten, zeker de asielzoekers niet.

    • Marco Reddingius