Afscheidswedstrijd

In het interview met Ronald de Boer (NRC Handelsblad, 2 oktober) verbaas ik me over de opmerking dat Gorre, Rudy en Hoekstra een afscheidswedstrijd krijgen. Voor zover ik weet (en ik ben goed op de hoogte van de ins en outs van Ajax) is dat helemaal niet het geval. Bij de wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard zal er wel afscheid genomen worden van een aantal spelers, maar dat is geen afscheidswedstrijd. Frank en Ronald de Boer hebben hun afscheid ook gehad voor de erewedstrijd van Johan Cruyff. Overigens speelt Rudy nog bij Ajax en is Hoekstra verhuurd, dus afscheid nemen van die spelers is vrij voorbarig. Gorre en McCarty zullen bij het afscheid op 13 oktober niet aanwezig zijn omdat ze verplichtingen hebben bij hun nieuwe club. Oliseh en Melchiot hebben hun komst nog niet bevestigd.

    • Ferdinand Piet